E3: Focus Ubisoft op bekende franchises

dinsdag 12 juni 2018 - 12:37

De E3-persconferentie van Ubisoft was net als de voorgaande presentaties dit jaar solide en veelbelovend, maar miste de verrassing. De focus ligt op bekende licenties als Assassin’s Creed.

Het paradepaardje van Ubisofts E3-persconferentie was zonder meer het nieuwste deel in de Assassin’s Creed-franchise. Assassin's Creed: Odyssey is vanaf 5 oktober beschikbaar voor PlayStation 4, Xbox One en pc. De game speelt zich af in het oude Griekenland en is speelbaar met twee personagers en bevat de bekende stealth-gameplay. Daarnaast bevat het spel ook meer rpg-elementen dan voorheen.

Een andere belangrijke titel staat voor 15 maart 2019 gepland: The Division 2. Tijdens de persconferentie van Microsoft werd de release al wereldkundig gemaakt, een dag later onthult Ubisoft veel details over de game. The Division 2 introduceert zogeheten Raids, die speelbaar zijn met acht personen. Na de release staan er drie dlc-uitbreidingen op de plank. Deze vullen de gameplay aan met nieuwe verhalen en opdrachten. Deze downloadable content zal kosteloos worden aangeboden.

Dit jaar staat op 16 oktober Starlink: Battle For Atlas (PlayStation 4, Xbox One en Nintendo Switch) gepland. De game die tijdens E3 2017 werd geïntroduceerd, combineert fysiek speelgoed met een digitale game. Voor de Switch-versie werkt Ubisoft samen met Nintendo. Consumenten kunnen op het Nintendo-platform ook met het ruimteschip uit de klassieke Nintendo-reeks Starfox spelen. Tevens maakt Fox McCloud zijn opwachting.

Een andere bekende franchise keert begin volgend jaar terug. Trails Rising is vanaf februari 2019 verkrijgbaar voor PlayStation 4, Xbox One, Switch en pc. De race/stunt-game kent nieuwe graphics en wordt gemaakt door Ubisoft RedLynx en Ubisoft Kiev. Na de persconferentie konden consumenten zich inschrijven voor een betatest. Verder liet Ubisoft op de persconferentie nieuwe beelden zien van onder andere Beyond Good And Evil 2 en de psychologische thriller Transference.