Interal T.C.: Ervaring in het leveren van maatwerk

donderdag 14 juni 2018 - 11:30

Als het gaat om truss-systemen kan geen bedrijf de klant sneller bedienen dan Interal T.C. Dat komt doordat de onderneming erop is ingesteld, zegt general manager Jan Verheijen.

Interal T.C. is naar eigen zeggen geen marktleider, maar onderscheidt zich van de concurrentie door de snelheid waarmee het bedrijf werkt. “Wij hebben veel ervaring in het snel en goed leveren van maatwerk”, vertelt Jan Verheijen, general manager van het in Venray gevestigde bedrijf. “Daarin zijn wij vele malen sneller dan anderen.” Interal T.C. verkoopt en verhuurt namelijk niet alleen truss-systemen, ook kunnen klanten producten op maat laten maken. Een recent voorbeeld is een tijdens De Vrienden van Amstel LIVE! gebruikte dj-bol die 360 graden over de kop kan draaien.

Volop meedraaien
Het produceren en verkopen is met een aandeel van tweederde de voornaamste omzetmaker. Het verhuren van producten, waar vooral veel festivals gebruik van maken, vormt eenderde van de omzet. “Het werk voor festivals is de laatste vijf jaar serieus gaan meetellen”, zegt Verheijen. “Al vanaf de start van het festivalseizoen hebben we volop meegedraaid. Festivals weten inmiddels ook dat wij producten hebben die bijna niemand anders heeft, zoals grote, zware trussen, grote cirkels en towers. Ik schat in dat tussen de 25 en 50 festivals gebruikmaken van onze trussen. Zo staan onze producten nu elk weekend wel ergens op een festival.”

Krenten uit de pap
Interal T.C. doet ook op Europees niveau aardig mee. Volgens Verheijen is zijn bedrijf de vierde of vijfde Europese speler als het gaat om verhuur. Onlangs werden truss-systemen van het bedrijf nog naar Lissabon vervoerd voor het Eurovisie Songfestival. Verder gaan producten van Interal T.C. de hele wereld over, tot aan Azië, Amerika en Canada toe. Verheijen: “Maar dat zijn dan wel de krenten uit de pap. We gaan geen vestigingen over de grens openen, dat zet voor ons geen zoden aan de dijk. Het is voor ons een stuk makkelijker om bijvoorbeeld Duitsland over de weg te bedienen.”

Veruit de snelste
Verheijen richt zich liever op de Europese markt, ook omdat hij wil dat het belangrijkste werk in eigen land gedaan blijft worden. “Wij willen alleen in Nederland produceren, want wij houden gewoon te veel van het product. Bovendien kan het hier gewoon gemaakt worden. Wij zijn misschien niet de goedkoopste, maar wel veruit de snelste. Doordat we efficiënt werken, kunnen we onze producten tegen een goede prijs aanbieden.”

Maar wat maakt truss-systemen dan tot zo’n mooi product? Daar heeft Verheijen snel antwoord op: “Ze zijn constructief sterk en je kunt er van alles mee bouwen. Je kunt er lichten en andere materialen aan hangen, en esthetisch gezien kun je er mooie dingen mee doen. En daar komt nog eens bij dat ze niet wezenlijk duur zijn en je er lang mee kunt doen. Je haalt er veel rendement uit.”