Buma Boy Edgar Prijs uitgereikt aan Jasper van ’t Hof

maandag 02 juli 2018 - 14:30

Componist Jasper van ’t Hof is tijdens inJazz, een initiatief van Buma Cultuur, onderscheiden met de Buma Boy Edgar Prijs. De prijsuitreiking vormde de afsluiting van het jazznetwerk- en showcase evenement in het Rotterdamse LantarenVenster.

Onderdeel van de prijs is een door Van ’t Hof zelf samen te stellen concertavond op 6 december 2018 in het Bimhuis. Bij die gelegenheid zal hem de prijs, bestaande uit een geldbedrag van €12.500 en een plastiek van Jan Wolkers, worden overhandigd. De Buma Boy Edgar Prijs is volgens de organisatie de belangrijkste prijs in Nederland op het gebied van jazz en geïmproviseerde muziek.

InJazz vormde op 28 en 29 juni de officiële aftrap van North Sea Round Town. Tijdens de conferentie voor (inter)nationale jazzprofessionals stonden spraakmakende panels op het programma. Meer dan driehonderd ontmoetingen tussen muzikanten, programmeurs, labels en media vonden plaats tijdens de conferentie in LantarenVenster. Daarnaast traden ruim veertig bands uit binnen- en buitenland op donderdagavond 28 en vrijdagavond 29 juni op.