Drake breekt wereldwijd streamingrecord met nieuwe album Scorpion

dinsdag 10 juli 2018 - 11:34

Scorpion, het nieuwe album van de Canadese rapper Drake, is in een week tijd meer dan een miljard keer wereldwijd gestreamd. Drake is de eerste artiest die dit voor elkaar krijgt.

Scorpion staat in talloze albumlijsten bovenaan, waaronder de Amerikaanse Billboard Hot 100 en de GfK Dutch Album Top 100. Volgens de New York Times, die Drake omschreef als ‘the king of streaming music’, wordt er op elk willekeurig moment meer dan tien miljoen keer per uur naar Scorpion geluisterd op Spotify.

Met zijn vijfde studioalbum heeft Drake inmiddels acht opeenvolgende nummer 1-noteringen in de Billboard Top 200 op zijn naam staan. Vanuit het Amerikaanse equivalent van de NVPI, de RIAA, verscheen het bericht dat Drake met zijn 142 miljoen digitale verkopen “the most RIAA certifications of any artist in history” heeft gescoord.

In de Billboard Hot 100 is Drake met maar liefst zeven singles in de top tien te vinden.  De rapper verbeekt daarmee het record dat 54 jaar lang in handen was van The Beatles. De groep stond in 1964 twee weken op rij met vijf singles in de top tien.

Drake nam het dubbelalbum Scorpion samen met met producer Noah Shebib op. Naast de singles Gods Plan, In My Feelings en Nice For What is ook een postuum duet met Michael Jackson te horen (Don’t Matter To Me) en de track Emotionless, gebaseerd op een sample van Mariah Carey’s ‘Emotions’ uit 1991. Gastbijdragen aan ‘Scorpion’ zijn geleverd dooronder anderen Nicki Minaj, Ty Dolla Sign en Jay-Z.