Netflix maakt tv-serie van kinderboek De Brief voor de Koning

donderdag 12 juli 2018 - 10:50

Netflix wil van het klassieke Nederlandse kinderboek De Brief voor de Koning van Tonke Dragt een tv-serie maken. Het gaat om een Engelstalige serie. Dat meldt het AD. De opnames vinden plaats in Praag en Nieuw-Zeeland.

Paul Trijbits van het productiebedrijf FilmWave en schrijver Will Davies (How to train Your Dragon) hebben een bewerking gemaakt. “Bij Netflix bestaat veel behoefte aan verhalen die op een familiepubliek mikken. Daar voldoet dit boek met een gegeven als verantwoordelijkheid nemen voor je eigen beslissingen prima aan”, aldus Trijbits.

De Brief voor de Koning, oorspronkelijk verschenen in 1962, is in 25 talen vertaald en werd in 2005 uitgeroepen tot Beste Kinderboek Aller Tijden. In 2008 verfilmde Pieter Verhoeff het jeugdboek.

Netflix werkt daarnaast aan een nog titelloze Nederlandse original serie. De serie wordt dit jaar door productiebedrijf Pupkin gemaakt en bestaat uit acht afleveringen van 30 minuten. De serie gaat over een groep Amsterdamse studenten die per ongeluk een verborgen toegang naar een demonische wereld uit de Nederlandse Gouden Eeuw openen.