Record Palace viert 30-jarig bestaan in Paradiso

maandag 09 juli 2018 - 14:27

Record Palace, de platenwinkel tegenover Paradiso, bestaat in september 30 jaar. Dat jubileum wordt op 7 september gevierd met optredens in de Kleine Zaal van Paradiso.

De samenstelling van de artiesten geeft een mooie afspiegeling van het publiek van de jubilerende platenzaak, staat op de website van Paradiso. Tim Knol, Max Meser, Silver Surfering Rudeboy en Phantom Frank, Polle Eduard, Michel van Dijk, Ferdinand Bakker en Dirk Polak zijn bevestigd. 

Record Palace is een van de langst bestaande vinylwinkels van Amsterdam en opende in 1988 voor de eerste keer zijn deuren. Eigenaar Jan van Dorsten richt zich vooral op de vinylverzamelaar. De winkel beschikt naast nieuwe en tweedehands platen ook over veel speciale edities en gesigneerde exemplaren. Daarnaast zijn zo goed als alle genres vertegenwoordigd van twee verdiepingen met jazz, blues, rock 'n roll, soundtracks en wereldmuziek in kelder, tot op de eerste verdieping rock, pop jaren 60’s/70’s/80’s, new wave/punk, metal, soul en reggae.

Veel artiesten kopen regelmatig bij Record Palace. Onder meer Paul Weller en Thurston Moore zijn terugkerende klanten. Kaarten voor het evenement zijn te koop op de website van Paradiso.