Within Temptation tekent platencontract bij Vertigo Records

donderdag 12 juli 2018 - 12:44

Within Temptation heeft een onderkomen gevonden bij het label Vertigo Records, dat onderdeel is van Universal Music Duitsland. De Nederlandse band wordt stalgenoten van onder meer Metallica, Rammstein en Volbeat.

“Within Temptation is zonder enige twijfel een wereldwijd fenomeen in de symfonische metal”, zegt Tom Bohne, President Music Domestic Universal Music, in een verklaring. “De band bestaat inmiddels 22 jaar en met talloze internationale awards op zak blijven ze baanbrekend in hun genre.  Ik ben zeer verheugd over onze nieuwe samenwerking en het nieuwe album en heet ze van harte welkom in de Universal Music familie!”  

Sharon den Adel en Robert Westerholt van Within Temptation vullen aan: “We zijn zeer enthousiast over de samenwerking met het Universal-team voor onze volgende release. Op dit moment werken we aan een nieuw album wat voor ons een nieuw tijdperk zal inluiden. Universal Music is de perfecte partner voor ons om een nieuw pad in te slaan met een vernieuwde sound, gezien hun visie en expertise op zowel de online- als fysieke markten wereldwijd.”

Within Temptation start in oktober een Europese tour, waarbij 35 steden in 18 landen worden aangedaan. Van de vijf optredens in Nederland zijn drie uitverkocht. Er zijn nog enkele kaarten beschikbaar voor de shows in Amsterdam (AFAS Live) en Groningen (MartiniPlaza).

Sinds de oprichting van Within Temptation in 1996 zijn meer dan 3,5 miljoen albums en dvd’s van de band verkocht. De groep is onderscheiden met talloze awards en tientallen gouden en platina platen. In 2016 sleepte Within Temptation de Buma ROCKS! Export Award in de wacht.