Deelnemers Amsterdamse Popprijs 2018 bekend

woensdag 08 augustus 2018 - 10:10

De deelnemers van de Amsterdamse Popprijs 2018 zijn bekend. In september treden tijdens de vijf voorrondes in totaal dertig bands op.

De voorrondes van de Amsterdamse Popronde vinden plaats op verschillende podia in Amsterdam: Cinetol, Q-Factory, Desmet Studio's, Splendor en Sugarfactory. Twaalf halvefinalisten strijden uiteindelijk in Paradiso om zes finaleplaatsen. Deze vindt plaats op zaterdag 1 december in de Melkweg. 

De winnende band gaat naar huis met een prijzenpakket, dat bestaat uit onder andere een een fotoshoot, een waardecheque voor muziekinstrumenten, studiotijd, digitale distributie, coaching en diverse optredens.

GRAP organiseert de Amsterdamse Popprijs om ambitieuze bands een kans te geven zich te presenteren aan publiek, pers en muziekindustrie. In het drieëntwintigjarige bestaan is de Amsterdamse Popprijs uitgegroeid tot een begrip onder muzikanten. Onder de winnaars bevinden zich onder andere TAPE TOY, Jagd, Sarah-Jane, The Silverfaces, The Great Communicators, Mister and Mississippi, Yori Swart en The Vagary. In het rijtje oud-finalisten staan onder meer TenTemPiés en The Dubbeez.