SimpleTicket integreert annuleringsverzekering Event Protect

woensdag 12 september 2018 - 10:34

SimpleTicket heeft naar eigen zeggen als eerste Nederlandse ticketprovider de annuleringsverzekering van Event Protect geïntegreerd in haar platform. Hierdoor is ieder verkocht ticket automatisch verzekerd tegen annulering van een evenement.

Met Event Protect biedt SimpleTicket organisatoren de meest complete annuleringsverzekering, die veel oorzaken buiten de macht van de organisator dekt, staat in een verklaring. In het geval een evenement geannuleerd wordt door een reden die is gedekt, zorgen SimpleTicket en Event Protect voor de volledige claimafhandeling van ticketkopers. 

“Event Protect past in onze strategie om organisatoren en ticketkopers beter te beschermen”, zegt Desmond Koorn, directeur SimpleTicket. “Door het aanbieden van Event Protect als geïntegreerde oplossing, zijn ticketkopers verzekerd van een restitutie in het geval een evenement onverhoopt geannuleerd wordt. Het volledige aankoopbedrag inclusief service- en betaalkosten wordt dan terugbetaald.”

Als Event Protect is ingeschakeld, worden verkochte tickets real-time verzekerd. “Tegen een scherpe premie van maximaal 2,5% over de ticketomzet. Een tarief dat aansluit bij onze scherpe ticketingtarieven. De organisator heeft altijd de keuze om Event Protect in te schakelen of niet, we zien nu al dat veel evenementen kiezen voor Event Protect”, aldus Koorn. Een ticketkoper heeft na het indienen van de claim binnen 7 - 14 dagen het geld terug op de bankrekening.