Bankier van het Verzet platina dankzij speciale bioscoopdag

donderdag 04 oktober 2018 - 11:48

Bankier van het Verzet heeft 400.000 bezoekers naar de bioscopen getrokken. Gisteren werden de acteurs Barry Atsma en Jacob Derwig in Kinepolis Jaarbeurs Utrecht door regisseur Joram Lürsen verrast met een Platina Film award.

Bankier van het Verzet ging in maart in roulatie. De ruim 3100 bezoekers van de Kinepolis Bioscoopdag zorgden ervoor dat de grens van 400.000 verkochte filmtickets werd gepasseerd. Kinepolis en de Zonnebloem organiseerden in de Week van de Toegankelijkheid deze speciale filmvertoning.

Marc Damen, directeur van de Zonnebloem, is blij met de opkomst. “Ook mensen met een lichamelijke beperking horen te genieten van een bioscoopbezoek. Deze film was een schot in de roos voor de groep van 2.000 deelnemers en 1.100 vrijwilligers. Maar vooral hebben we met dit dagje uit weer heel wat mensen in het hart geraakt. Onze deelnemers bloeiden weer op door de persoonlijke aandacht en goede zorgen. Zo bewijzen we als vrijwilligersorganisatie samen met Kinepolis dat er zoveel meer kan dan we denken.”

De Platina Film is een initiatief van het Nederlands Film Festival (NFF), dat toevalligerwijs ook plaatsvindt deze week. “Het is natuurlijk een kers op de taart dat de award op deze NFF-locatie wordt uitgereikt, waar de hele week alles in het teken staat van Nederlandse topproducties,” aldus Isabelle Isabelle de Klein, Hoofd Marketing & Communicatie van het NFF.