Programma ADE 2018 compleet

maandag 01 oktober 2018 - 12:13

Het volledige programma van het Amsterdam Dance Event is compleet. Dit jaar treden ongeveer 2500 artiesten op en zijn er 600 gastsprekers. Het evenement vindt plaats op ongeveer 200 locaties.

Een van de sprekers is Nile Rodgers. De producent en gitarist geeft een speech tijdens MusicTalk in het ADE Sound Lab. Op donderdag is Rodgers ook op ADE Pro, samen met zijn zakenpartner Merck Mercuriadis. Het duo zal dan gaan spreken over de relatie tussen artiest en manager.

Verder wordt op vrijdag tijdens ADE Dance & Brands besproken hoe met video zowel een mainstream als een nichepubliek kan worden bereikt, en doet platform XITE uit de doeken hoe branded content aantrekkelijk wordt gemaakt voor muziekliefhebbers.

ADE University is een showcase voor nieuw talent, ook worden er diverse panels en workshops gehouden. Dit jaar is er extra aandacht voor Azië, en zijn er veel Chinese en Koreaanse sprekers in het programma opgenomen. Op ADE Sound Lab vertellen verschillende artiesten in de 'In the studio with'-serie hoe ze in de studio te werk gaan.

Dit jaar is er ruim aandacht voor 30 Jaar Dutch Dance. Het is precies 30 jaar geleden dat in Nederland het dancegenre aan zijn inmiddels rijke geschiedenis begon. Een driedelige documentaireserie over 30 jaar Dutch Dance gaat tijdens ADE in première.

Het Amsterdam Dance Event (ADE) trapt woensdag 17 oktober traditioneel af met het openingsconcert - dit jaar met Colin Benders en het Metropole Orkest - en duurt tot en met 21 oktober. De organisatie verwacht voor de 23e editie ruim 400.000 bezoekers uit binnen- en buitenland.