Nintendo brengt nieuwe ip Fitness Boxing uit

woensdag 10 oktober 2018 - 12:53

Nintendo zet in december de eigen titel Fitness Boxing in de markt. De game verschijnt exclusief op de Nintendo Switch en is zowel fysiek als digitaal verkrijgbaar.

Fitness Boxing is vanaf 21 december in de winkels te koop. De digitale versie van deze nieuwe ip kan worden gedownload via de Nintendo eShop. De game maakt gebruik van de ingebouwde bewegingssensoren in de Joy-Con-controllers.

In Fitness Boxing doen consumenten op boksen gebaseerde workouts, op de maat van instrumentale versies van popmuziekhits. Met de Nintendo Switch Joy-Con-controllers in de handen moeten spelers stoten, ontwijken en squatten om de ingebouwde bewegingsbesturing te activeren.

De dagelijkse training in Fitness Boxing duurt 10 – 40 minuten en biedt zowel laag- als hoogintensieve opties. Op basis van je geschatte body mass index (BMI) kan de game een inschatting maken van je verbrande calorieën. 

Door in het fitnessprogramma te vorderen, kunnen meer songs worden vrijgespeeld en krijgen spelers toegang tot trainingscircuits die nog meer uitdaging bieden. Er is ook een stand waarbij twee spelers het tegen elkaar kunnen opnemen in een virtuele boksring.