Skylanders Academy van Activision Blizzard Studios vanaf nu te zien op Netflix

vrijdag 28 oktober 2016 - 15:53

Skylanders Academy, Activision Blizzard, Inc.'s langverwachte originele animatieserie maakt vandaag haar tv-debuut op Netflix. Skylanders Academy is het eerste project van Activision Blizzard Studio's en de eerste keer dat Netflix een originele serie heeft gebaseerd op een videogame franchise.

"We zijn erg enthousiast om Skylanders op deze leuke, nieuwe manier aan te kunnen bieden," zei Activision Studios co-president Stacey Sher. "Een goed verhaal, getalenteerde acteurs en prachtige animatie maken Skylanders Academy tot een heuse 'binge-waardige' animatie voor het hele gezin."

"Met wereldwijd een grote, betrokken fanbase was het Skylanders franchise een perfecte match voor ons eerste project", zegt studio co-president Nick van Dyk. "Samenwerken met Netflix betekent dat er een enorm nieuw publiek kennis kan maken met Skylanders, terwijl we onze miljoenen fans wereldwijd nog meer van de geliefde personages kunnen laten zien."

Skylanders Academy is gebaseerd op Activision Blizzard's Skylanders videogame franchise en volgt de heldhaftige avonturen van Spyro, Eruptor, Stealth Elf, Jet-Vac en Pop Fizz terwijl ze het kwaad bestrijden in het uitgestrekte Skylands-universum. Nu het kwaad dreigt de balans van de vrede in Skylands te verstoren, is Meester Eon genoodzaakt om een groep helden bij elkaar te sprokkelen om het universum te beschermen van boosdoeners als Kaos en de Doom Raiders. Met de unieke mix van persoonlijkheden en superkrachten, moeten Sypro en zijn mede Skylanders hun ego's aan de kant zetten en samenwerken om harmonie en evenwicht in het land te bewaren.

De Skylanders franchise is ontwikkeld door Toys For Bob en heeft sinds 2011 meer dan 250 miljoen spellen verkocht. Eerder deze maand heeft Activision Skylanders Imaginators uitgebracht, waarin spelers worden aangemoedigd om hun verbeelding de vrije loop te laten, hun eigen Skylanders te ontwerpen en deze tot leven te brengen.

Skylanders Academy is exclusief te zien op Netflix. Het eerste seizoen van Skylanders Academy telt 13 afleveringen. Het tweede seizoen volgt in 2017. De serie is gemaakt onder leiding van showrunner Eric Rogers (Futurama) en kent de stemmen van Justin Long (DodgeBall) als Spyro; Ashley Tisdale (High School Musical) als Stealth Elf; Jonathan Banks (Breaking Bad) als Eruptor en Norm MacDonald (Saturday Night Live) als Glumshanks. Andere meewerkende stemacteurs zijn Susan Sarandon, Daniel Wu, Bobcat Goldthwait, The Diamond Minecart, Parker Posey, James Hetfield, Catherine O'Hara, Chris Diamantopoulos, Harland Williams en meer. Het Skylanders Academy Themanummer 'Harmony' is geproduceerd door Grammy Award Winnaar Timbaland, in samenwerking met Dalton Diehl.

Uitvoerende producers van de serie zijn naast Activision Blizzard Studio's Co-Presidents Stacey Sher en Nick van Dyk, ook Activision Blizzards CEO Bobby Kotick en Sander Schwartz, de Emmy award-winnende producer van tekenfilmhits als The Batman en The Aquabats! Super Show!. Skylanders Academy wordt geanimeerd door de internationaal geroemde TeamTO-studio in Frankrijk.

Activision Blizzard Studio's is vorig jaar opgezet om originele content te creëren die is gebaseerd op de vele iconische en wereldwijd-bekende personages van het bedrijf, waaronder sommige van de meest populaire entertainment franchises van de wereld.