Syberia 3 vanaf 20 april voor PS 4, Xbox One, PC en later dit jaar voor Nintendo Switch

donderdag 09 februari 2017 - 15:59

Mindscape BV kondigt trots aan dat Syberia 3, de nieuwste game van de Franse kunstenaar Benoit Sokal, op 20 april uitkomt op PlayStation 4, Xbox One en PC/Mac en later dit jaar tevens voor Nintendo Switch.

Over Syberia 3
In de avonturengame Syberia 3 speel je, net als in Syberia uit 2002 en Syberia 2 uit 2004, als Kate Walker. Nadat we in het tweede deel afscheid namen van Kate Walker op de ijzige vlaktes van Siberië, blijkt ze in Syberia 3 voor dood achtergelaten. Ze wordt gevonden aan de kust door het Youkol-volk, een nomadenvolk dat zich bekommert om de sneeuwstruisvogels tijdens de migratie. Kate besluit de nomaden te helpen en te voldoen aan de meest vreemde tradities van hun voorvaderen. De reis voltrekt zich door een landschap dat afwisselend betoverend en onherbergzaam woest is. Hier beleeft Kate haar fantastische maar tevens gevaarlijke avonturen, met achtervolgers die haar steeds dicht op de hielen zitten...

Ook het derde deel van de cultserie Syberia is, net als de eerdere uitgaves, gecreëerd door Benoit Sokal. De game speelt zich af in een complete 3D-omgeving, die de speler een grote mate van vrijheid biedt om mysteries en raadsels te ontrafelen en een volledig nieuw spelsysteem met originele en meeslepende puzzels. De aangrijpende muziek van Inon Zur, die eerder verantwoordelijk was voor de muziek van o.a. Syberia 2, Dragon Age: Origins, Fallout 3 en Fallout 4 en Prince of Persia maakt het Syberia-avontuur nog surrealistischer. De game is Engels gesproken en is volledig Nederlands ondertiteld.

Releasedata
Syberia 3 is vanaf 20 april beschkikbaar voor PlayStation 4, Xbox One, PC/Mac en later dit jaar voor Nintendo Switch. Voor PlayStation 4 en Xbox One worden ook Collector Editions met o.a. een figurine van Kate, twee litho's, een stripboek en een art-book uitgegeven. Voor PC bevat de Collector Edition tevens Syberia 1 en Syberia 2. De Collector Edtions zijn beperkt beschikbaar.