BLØF is terug met nieuwe single Wereld van verschil

donderdag 23 maart 2017 - 10:55

Op 23 maart komt Wereld van verschil uit, de nieuwe single van BLØF. Het nummer, in samenwerking met rapper Typhoon, is een oproep tot verdraagzaamheid. Met Wereld van verschil koos BLØF voor een andere sound: het nummer wordt gekleurd door soul- en hiphopinvloeden.

De single is afkomstig van het nieuwe album AAN. AAN is het twaalfde studioalbum van BLØF, dat in etappes uitgebracht zal worden. Vanaf 23 maart zijn de eerste vier nummers, waaronder Wereld van verschil, te beluisteren op alle streamingdiensten. Het fysieke album is vanaf die datum ook te bestellen. Eind april worden er nog vier liedjes digitaal beschikbaar en op 19 mei verschijnt het album in z'n geheel, zowel fysiek als digitaal. Op die datum verschijnt AAN ook als dubbelalbum op vinyl.

AAN telt in totaal veertien tracks, die zijn opgenomen in onder meer Fattoria Musica in Osnabrück, Duitsland en Real World Studios bij het Engelse Bath. Voor dit album werkte BLØF samen met producers Dries Bijlsma (Typhoon), Ferdy van der Singel (Rita Zipora), Huub Reinders en Rob Peters. De keuze voor deze producers en de toevoeging van strijkers, blazers en beats geven AAN een nieuw en eigentijds geluid. Een frisse start voor BLØF, die past bij de overstap die band onlangs maakte naar Sony Music Entertainment.

Zanger Paskal Jakobsen: "Wij vinden AAN onze meest kleurrijke plaat sinds Umoja. We zijn ontzettend trots op dit album en kunnen niet wachten om ons nieuwe geluid te laten horen."

BLØF doet de komende maanden met hun nieuwe muziek een uitgebreide clubtour door Nederland.