Jonge ondernemers nemen Evelements over

woensdag 26 april 2017 - 09:58

Hillegom, Pim Butte (20 jaar) en Barry van Rooijen (24 jaar) hebben op 29 maart 2017 het bedrijf Evelements, bekend van o.a theaterproducties en diverse evenementen, overgenomen. Vorig jaar maakten de jonge ondernemers al een vliegende start met hun bedrijf Iventrent en met de overname pakken zij gestaag door.

De overname betekent een flinke investering voor Iventrent. De Rabobank gelooft in het business plan en de slagvaardigheid van de jonge ondernemers. En dat is best bijzonder in een tijd waarin veel financieringsaanvragen in de prullenbak belanden. Pim: "Toen we hoorden dat de vorige eigenaar wegens gezondheidsredenen moest stoppen met Evelements, hebben we direct stappen ondernomen. Het overnametraject duurde drie maanden en we zijn daarbij heel goed begeleid door diverse adviseurs en de Rabobank. Wij vinden het heel tof dat we deze kans hebben gekregen."

De taken binnen Iventrent zijn goed verdeeld; Pim is onze financiële drijfveer en Barry onze operationele drijfveer. De overname maakte het mogelijk om het team de versterken met een aantal fulltime medewerkers. Daarnaast werken ze met een vaste groep freelancers. Pim en Barry vinden een duidelijke en persoonlijke communicatie met de klant heel belangrijk: "Iedere klant heeft zijn eigen contactpersoon, zodat alle communicatie soepel verloopt. Dat wordt zeer op prijs gesteld. Grote klanten komen terug voor hun jaarlijkse producties en dat heeft mede onze groei mogelijk gemaakt."

Naast de bestaande activiteiten die Iventrent al uitvoerde, betekent de uitbreiding dat ze nu meer en grotere producties kunnen faciliteren met audiovisuele materialen en diensten. Daarnaast is de deur nu geopend voor de theaterbranche waar Evelements al veel voor heeft betekend.

Hun motivatie en bewezen resultaten zijn redenen genoeg voor de Rabobank om de jonge ondernemers te steunen. Op hun beurt willen Pim en Barry andere jongeren stimuleren om ook te gaan ondernemen. Pim: "Ondernemen is leuk en nooit saai. Er zijn zoveel jonge mensen die wel willen, maar het niet durven. Maar als je met gevoel en passie hard werkt, kun je heel veel bereiken."