Eighties-iconen Tears For Fears naar AFAS Live

maandag 04 december 2017 - 15:11

In de jaren tachtig was Tears For Fears één van de populairste bands op aarde. Met hits als Shout, Everybody Wants To Rule The World en Sowing The Seeds Of Love vormden Roland Orzabal en Curt Smith de soundtrack van een jonge, rebelse generatie muziekliefhebbers. Op 14 mei 2018 komt het duo in het kader van hun Rule The World Tour naar AFAS Live. De kaartverkoop voor dit seated concert begint op vrijdag 8 december om 09:00 uur via www.ticketmaster.nl.

Tears For Fears maakte faam in een tijd van politieke en maatschappelijke onrust in het Verenigd Koninkrijk. Met hun melodieuze, maar tekstueel zwaarmoedige hits als Shout, Everybody Wants To Rule The World en de verpletterende debuutsingle Mad World brachten ze hoop en escapisme in donkere dagen. Roland Orzabal en Curt Smith trokken hun muziek echter over de landgrenzen en werden wereldsterren, wat tot een miljoenenaantal aan plaatverkoop leidde.

Toen de band begin jaren negentig ophield, leek het gedaan met Tears For Fears, maar begin deze eeuw vond het tweetal elkaar weer. Er kwam een nieuwe plaat en het speelveld van de Britten verplaatste zich naar de Verenigde Staten, waar ze dit jaar nog met Hall & Oates door het land toerden. Tears For Fears is al sinds 2013 bezig met een nieuw studioalbum, maar in de tussentijd verschijnt een Greatest Hits met twee singles als teasers: I Love You But I’m Lost en Stay.

Ter viering van de terugkeer op Europese bodem gaf de groep onlangs een concert in de Londense Royal Albert Hall en staat voor 2018 de Rule The World Tour op de agenda. Daarbij wordt op maandag 14 mei AFAS Live in Amsterdam aangedaan. Voor de liefhebbers van briljant, geproduceerde popsongs vol scherpe hooks en beklijvende teksten uiteraard een buitenkansje om deze eighties-sterren eindelijk weer live op Nederlandse bodem te zien.