Jack Johnson 8 juli op Paleis Soestdijk

donderdag 18 januari 2018 - 12:22

Jack Johnson geeft zondag 8 juli een concert op Royal Park Live. De singer/songwriter uit Hawaii zal zijn grootste hits spelen in de tuin van Paleis Soestdijk. Het is de eerste show van Jack Johnson op Nederlandse bodem sinds 2013, toen hij in een uitverkochte Heineken Music Hall stond. Voor de Royal Park Live concertreeks werd vorige week een concert van STING op 7 juli aangekondigd welke maandag in minder dan een uur was uitverkocht. Het concert van Jack Johnson gaat op maandag 22 januari om 10:00 uur in de verkoop via www.royalparklive.nl

 

Jack Johnson groeide op in Hawai waar surfen en gitaar spelen zijn grootste hobby’s waren. Sinds 2001 heeft hij wereldwijd meer dan 25 miljoen albums verkocht , waarvan zijn laatste album ‘All The Light Above It Too’ uitkwam in september 2017. Bekende hits van de singer/songwriter zijn ‘Better Together’, ‘Upside Down’ en ‘Banana Pancakes’. Jack Johnson heeft in de laatste jaren miljoenen dollars gedoneerd aan het goede doel via zijn eigen stichting om klimaatproblemen, kunst en muziek-educatie te ondersteunen. 

 

Royal Park Live vindt plaats op het landgoed van Paleis Soestdijk. Het is het derde jaar op rij dat er een concertserie plaatsvindt in het paleis. Voor de concertreeks in 2018 werd vorige week al een concert van STING op 7 juli aangekondigd welke maandag in minder dan een uur was uitverkocht. In voorgaande jaren gaven ondermeer Van Morrison, Damien Rice, Counting Crows, BLØF en Racoon uitverkochte concerten. Bezoekers kunnen het concert combineren met een picknick in de paleistuin of een paleisbezoek. 

Het festival opent 8 juli om 16:00 uur ’s middags. Meer namen naast Jack Johnson worden binnenkort bekend gemaakt.

 

Sinds 20 december jongstleden is MeyerBergman Erfgoed Groep eigenaar van landgoed en Paleis Soestdijk. Onder de titel ‘Made by Holland’ gaat de nieuwe eigenaar Soestdijk ontwikkelen tot een platform voor innovatie en podium voor excellente prestaties van ondernemend Nederland.

Ook in 2018 blijven landgoed en paleis geopend voor publiek en zullen evenementen, culturele activiteiten en zakelijke events onderdeel blijven uitmaken van de nieuwe programmering. Tot het vaste programma op Soestdijk behoort de realisatie van een hotel, horeca en overige publieks- en verblijfsfuncties.