Intouchables

Filmfreak
Releasedatum:
26 september 2012
Leeftijd:
12
Box office:
€3.723.015
Drager:
dvd, Blu-ray

De Franse film Intouchables werd in Frankrijk bezocht door bijna 20 miljoen bezoekers, 837.722 Nederlanders zagen Intouchables in de bioscoop. Intouchables omschrijven als een succes is dan ook een understatement van jewelste; het is dé hitfilm van 2012.

Centraal in Intouchables staat de verlamde Parijse miljonair Philippe (François Cluzet) die de Frans-Senegalese Driss (Omar Sy) inhuurt om voor hem te zorgen. Philippe is een man van de wereld, beschaafd en erudiet, terwijl Driss uit een achterstandswijk komt en geen blad voor de mond neemt. De twee mogen dan enorm van elkaar verschillen, langzaam maar zeker ontstaat er een diepe vriendschap tussen de twee mannen.

Hoewel regisseurs Olivier Nakache en Eric Toledano de harde realiteit van de Parijse banlieus niet schuwen, is Intouchables vooral een humoristische en aangrijpende film. Intouchables is gebaseerd op het autobiografische boek Le second souffle (2001) van de Philippe Pozzo di Borgo, die zijn vriendschap beschrijft met zijn Marokkaanse verzorger Abel.

Intouchables wordt gedistribueerd door Filmfreak, dat sinds jaar en dag bekend staat als distributeur en uitgever van kwalitatief hoge nichefilms. Niet het bedrijf waar je een blockbuster van het formaat Intouchables van verwacht. Filmfreak-directeur Bert Trentels:  “We hebben een partnerschap met de Belgische distributeur Victory. Zij hebben nauwe contacten met de grote Franse producenten. Al in een vroege fase waren zij betrokken bij Intouchables. Vorig jaar september werd bekend dat wij de film naar Nederland brachten. Alles wees op een succes, al had niemand kunnen dromen van het resultaat dat er nu staat.”

Intouchables verschijnt in drie configuraties. Naast de standaard-dvd en Blu-ray verschijnt er ook een collectors edition. Laatstgenoemde bevat de film, een cd met de filmmuziek, een boek over de totstandkoming van Intouchables, het boek van de film, postcards en de filmposter.